3 forslag til gode godnatsange for dit barn

Mange forældre ynder at synge godnatsang for deres børn. Er dette også noget, du kan vedkende dig, men savner du en smule inspiration til gode godnatsange? I så fald er du kommet til det rette sted. I denne artikel præsenteres du nemlig for tre forslag til gode godnatsange, du kan synge for dit barn.

1. Blops Godnatsang

Første forslag er Blops Godnatsang. Den stammer helt tilbage fra Min Søsters Børn fra 1966. Siden dengang har det været en populære sang blandt såvel forældre som børn. Sangen er dog relativt kort, hvorfor længere alternativer kan være at foretrække for forældre, der ønsker at synge i en kende længere tid.

2. Elefantens Vuggevise

Elefantens Vuggevise er en yderst populært vuggevise eller godnatsang. Den er skrevet af Harald H. Lund og komponeret af komponist Mogens Jermiin Nissen. Visen er desuden blevet fortolket af kunstnere som Kim Larsen, Søs Fenger og DRs Pigekor. Det er en godnatsang, der er ideel til børn i mange aldre, men egner sig dog særligt til de yngre.

3. Visselulle nu, barnlil

En godnatsang, de fleste kender. Teksten er skrevet af A. Oehlenschläger, mens melodien er komponeret af P. Heise. Sangen er forholdsvis lang. Derfor er den også et godt alternativ til f.eks. Blops Godnatsang, der er kort. Sangen findes desuden i digital version på nettet, hvis du ønsker at afspille den frem for at synge den.

Hvor finder jeg nemt inspiration til gode godnatsange?

Du kan finde godnatsange mange steder på nettet. Du kan eksempelvis finde inspiration til gode godnatsange, du kan synge for dit barn på Bornesange.dk. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en godnatsang, der tiltaler dit barn i forhold til handling, melodi og længde – ellers er det begrænset, hvor effektiv en godnatsang, der er tale om.