Familieliv: Skab et allergivenligt hjem

Venter du en lille ny, som du gerne vil give de bedste betingelser, når den kommer til verden? Eller er du selv eller en af dine familiemedlemmer særligt disponibel for at udvikle allergi? I begge tilfælde er det vigtigt, at du tænker over at skabe et allergivenligt hjem. Læs mere om, hvordan du gør, i dette indlæg.

Blæs ren luft ind i din bolig

Har du installeret et ventilationsanlæg i dit hjem, kan du gøre en ekstra indsats for at undgå pollen. Med et effektivt og praktisk pollenfilter kan du både minimere støv og pollen i den luft, der florerer rundt i din bolig. Du kan reducere generne og risikoen for at udvikle pollenallergi betydeligt ved at investere i det smarte og allergivenlige filter.

Vær flink til at lufte ud

Det gør utrolig meget godt for dit indeklima, hvis du er flittig til at lufte ud. Anbefalingerne går på, at du skal lufte grundigt ud to gange dagligt. Gør det gerne til en vane at lufte ud i 10 minutter, når du står ud af sengen, og gør det samme en gang til, inden du går i seng. Husk også at lufte ud på børnenes værelser, inden de skal i seng.

Støv af jævnligt på alle hylder

Støv er en bandit, når det kommer til allergi. Og lider en i familien af støvallergi, bør du faktisk se det som en kærkommen lejlighed til flittigt at svinge støvkosten. Støv har det med at hobe sig op, og det er altså ikke hensigtsmæssigt i forhold til allergi og i forhold til at bevare et sundt indeklima.

Hvad med de firbenede væsner?

Ethvert barn drømmer om at få lov til at eje en hund eller en kat. Men er der en med allergi i familien, er det ikke den bedste ide. Er I alle allergifrie, kan I dog uden problemer anskaffe jer et eksemplar af menneskets bedste ven. Men husk at være varsom, hvis I har allergi inden for dørene.