En billig familiebil er dåbsgaven til hele familien

7757538896_b0e642aa81_b_stationcar

Når man har haft en lykkelig familieforøgelse med en ny baby ankommet ind i familien, så vil man mange gang i hverdagen pludselig få en masse nye praktiske problemer, hvis man ikke har haft adgang til en bil tidligere. Mange gange som enlig eller som et ungt par kan man fint nøjes med cykel og offentlig transport, men når man pludselig er en lille familie, så er det besværligt at komme omkring med en barnevogn i mange situationer med kun adgang til offentlig transport, og især hvis man bor langt fra gode transportmuligheder. I disse tilfælde er en billig familiebil den eneste holdbare løsning, men mange familier har tidligere haft problemer med selve finansieringen af en passende bil. Men tidens lave renteniveau og den hårde konkurrence blandt bilproducenterne har gjort det muligt at man i dag nemmere kan få råd til en billig familiebil, som kan gøre tilværelsen lettere for alle i familien.

Fordele med bil

En familie vil i alle tilfælde få masser af nye fordele, når de får adgang til sin egen bil. En bil er måske en smule dyrere end de månedlige udgifter til offentlig transport, men fordelene er til gengæld meget store. Man må naturligvis forvente udgifter til både afdrag på bilen, udgifter til brændstof, afgifter og forsikring, og det koster også lidt til service og reparationer samt slitage, som giver et værditab på bilen i løbet af nogle år, når bilen evt. skal udskiftes til en anden model. Hvis man er fornuftig og vælger en smart og rummelig billig familiebil, så kan man ofte holde de månedlige udgifter til bilen på under 2.000 kr. månedligt samt lidt til de øvrige udgifter. Hvis man ser på besparelsen på udgifter til månedskort til busser og tog og måske lidt taxikørsel, så vil man muligvis totalt kun bruge 1.000- 2.000 kr. ekstra om måneden til en bil, og denne merudgift er pengene værd. Med en bil kan man parkere lige ved døren til hjemmet, så det er nemt at få det hele med, når man skal af sted på familiebesøg, handle ind eller på ferietur. Man kan sikre sit barn under transporten med et barnesæde, og man kan folde barnevognen sammen og placere den i bagagerummet, så den kan bruges senere. Man slipper for at slæbe rundt på mange pakkenelliker, og man slipper også for ventetid og irriterende skift af transportmiddel, samt man slipper for at skulle gå langt med barnevognen til destinationen. Især om vinteren kan det være både farligt og yderst besværligt at tage barnevogn og baby med rundt i regn og snevejr, så en bil er meget mere praktisk og behagelig for alle i familien.

Vælg den rette bil

Men hvordan finder man så den mest passende bil, idet der er mange biler på markedet at vælge imellem? Man bør finde et anerkendt bilmærke af en landsdækkende kæde af autoforhandlere, hvor man får attraktive betalingsvilkår og gode priser. Man bør især vælge en ny eller nyere bil, da man derved kan se bort fra udgifter til reparationer i de første par år. En lille smart Hyundai er for mange et oplagt valg som en billig familiebil, da man hos autoforhandlerkæden Hyundai kan finde prisbillige biler i høj kvalitet til meget konkurrencedygtige priser, som starter med de små modeller , i20 og i30. Man kan enten lease eller købe en helt ny bil på lempelige afdragsvilkår, da renten starter helt nede fra 2.45 % årligt. Man kan også vælge en større og dyrere bil, idet betalingsvilkårene er de samme, og man kan endda få et stort kontantnedslag i forhold til normalprisen, hvis man kigger på tilbuddene på brugte biler, der er 1-2 år gamle. Hvis en sådan bil har kørt under 50.000 km og har en medfølgende servicebog med dokumentation for overholdelse af alle serviceeftersynene, så vil en sådan bil stadig kunne holde til mange års brug for familien fremover, og man bør især søge efter en økonomisk og billig familiebil, der har alle de moderne faciliteter og en høj sikkerhed for alle passagererne indbygget. Man bør huske at få garanti på bilen, når man køber en brugt bil af autoforhandleren, således risikoen for at købe brugt bil er meget minimal.

Billede: M 93: „Dein Nordrhein-Westfalen“

Billede: d_vdm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *