Gode gaveideér til barnedåben

De nybagte forældre har travlt umiddelbart efter fødslen, da der sker mange nye ting i familien, så derfor er det rart med lidt afspadsering, så man kan nyde hinandens samvær sammen med babyen. Især hvis det er jeres først fødte, så skal man ud og anskaffe sig alle mulige typer af tøj og udstyr til den nyfødte baby, og det er alle typer af bleer, sut, bukser, sparkedragter, barnevogn, kravlegård, gåstole, handsker, kyser, tæpper, badekar, pudder, cremer, mælkepulver, sutteflasker og meget mere.

Efter nogle måneder skal barnet døbes og navngives, og i den anledning afholder man normalt en fest for familie og venner, hvor den nydøbte hyldes. Men hvilken slags dåbsgave skal man så komme med til festen?

 

Traditionelle gaveidéer

Der findes naturligvis uendelig mange muligheder for at finde gode gaver til de nybagte forældre og deres baby, og hvis man spørger dem i forvejen, så har de måske allerede lavet en ønskeliste, eller man kan spørge dem, hvad de allerede har anskaffet sig. Hvis man vil være helt sikker på at komme med en gave, der falder i god jord, så kan man give kontanter eller et gavekort, så de selv senere kan købe de ting, de især har brug for.

Det er lidt pinligt, når flere kommer anstigende med præcis samme gave, selvom det kan være svært at undgå. I mange år har der været tradition for at give bestik med navn og dato indgraveret, så barnet får minder for livet. Man kan dog sagtens give personlige gaver, som tilmed er praktiske og kan anvendes i hverdagen, og det kunne for eksempel være børnemøbler til barneværelset såsom Kay Bojesens klassiske gyngehest i bøgetræ eller Hans Wegner flotte serie af klassiske børnemøbler.

 

Alternative gaveidéer

Det er også blevet populært at give en mini-udgave af en flagstang, der kan placeres på bordet til fødselsdage og andre festdage, og den kan tilmed udsmykkes med indgravering af navn og dato. Disse flagstænger kan købes hos de fleste guldsmede og isenkræmmere, og her kan man også finde andre gode forslag til gaver til barnedåben som for eksempel en billedramme, lamper, smykker, legetøj, pynt til børneværelset, en cykelstol, en cykelhjelm, et gavekort til babyens hånd- og fodaftryk i keramik, et babyhåndklæde, en lille rygsæk til legetøjet,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *