5 tips til dit barns sikkerhed

Når du får en lille ny, står du med et kæmpe ansvar. Dit barn har brug for dig til at passe på sig og til at træffe fornuftige og ansvarlige valg på dets vegne. Det gælder både, mens dit barn er helt lille, men også når det vokser sig større.

Læs med her og få 5 tips til, hvad du ikke må glemme, når det kommer til dit barns sikkerhed.

Glem ikke autostolen

Hvis du skal ud at køre i bil med dit barn, må du aldrig glemme at placere det i en sikker og komfortabel autostol. Stolen skal være alderssvarende og korrekt monteret i din bil. Ellers er det lig med falsk tryghed. Glem heller ikke autostolen, hvis dine forældre skal ud at køre med dit barn i deres bil, eller hvis I skal på en smuttur ned til købmanden.

Pas på dit barns hoved

Når dit barn er gammel nok til at komme med bag på din cykel, skal du have købt en sikker og godkendt cykelhjelm. Hvis du gerne vil være sikker på, at den sidder, som den skal, og dermed giver optimal beskyttelse, er det en god idé at købe den hos en cykelhandler, som kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige og indstille den korrekt.

Hold dit barn i hånden i trafikken

Små børn er utilregnelige. Du kan ikke stole på, at et lille barn holder sig inde på fortovet. Heller ikke selvom du har en fornuftig lille fyr. Hold derfor altid dit barn i hånden, når I er ved en trafikeret vej. Vil dit barn ikke holde i hånd, er det bare ærgerligt – det er dig, der bestemmer.

Husk luffer og bælte i svømmehallen

Har du en lille vandhund, der elsker at boltre sig i vand, så tøv ikke med at give ham eller hende luffer og bælte på. Køb gerne jeres egne, eller lån nogle i svømmehallen. Et barn kan drukne på få minutter, og er du uopmærksom et øjeblik, hjælper et par luffer eller et bælte med at passe på dit barn.

Stil dine rengøringsmidler væk

Alle små tumlinger elsker at udfordre verden – og der er mange spændende ting at undersøge hjemme, hvor I bor. Vær opmærksom på, hvor du stiller WC-rens, opvaskemiddel og andre giftige sager. Er dit barn en dag tørstig, ser det grønne stads måske spændende ud, og er det inden for rækkevidde, kan det være fristende at tage en tår. Så op på øverste hylde med alt det, som dit barn ikke må tage af selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *