Sådan passer du godt på din gravide krop

En graviditet er hård kost for din krop. Selvom du er skabt til at bære et barn, er der ingen tvivl om, at din krop kommer på overarbejde, når den går gennem en graviditet. I dette indlæg kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at skåne din krop og for at få en god graviditet uden alt for mange gener.

Pas godt på din ryg

Især din lænd bliver presset, når du i slutningen af graviditeten render rundt med en stor mave. En graviditetspude kan reducere dine gener, og den kan hjælpe dig til at få en meget bedre nattesøvn. Det er nemlig rigtig svært at finde en passende, behagelig stilling, når maven er i vejen – lige meget hvordan du ligger.

Vær god ved dig selv

Det er helt naturligt, at du er mere træt, når din krop arbejder på højtryk for at sende næring til det lille spædbarn inde i din mave. Leg ikke superwoman og bliv stresset over alle de ting, som du ikke kan overkomme eller nå, mens du er gravid. Accepter, at du har brug for en morfar på sofaen, når du kommer hjem fra arbejde, og hav ikke dårlig samvittighed over at melde fra til nogle aftaler, som du ellers gerne ville med til, hvis du er for træt.

Bliver du for træt under din graviditet, får du meget nemt kvalme andet fysisk ubehag. Så husk at være god ved dig selv og accepter, at du især i den sidste del af din graviditet kan overkomme mindre, end du plejer. Det vil dine omgivelser helt sikkert kunne forstå.

Hold dig i god form

Det er nemmere sagt end gjort at dyrke motion, når du er højgravid. Især i slutningen af graviditeten kan det være hårdt for din krop at blive udsat for ekstra belastning i form af hård fysisk aktivitet. Svømning er en meget behagelig og skånsom motionsform, når du er gravid. Lige til det sidste kan du opholde dig i vandet og svømme baner, så du kan holde dig i god form.

Alle undersøgelser viser, at de kvinder, der er i god form, får en bedre og nemmere fødsel end de, der er i dårlig form. Med det i baghovedet gælder det bare om at holde kroppen i gang. Også når du er allermest tung i den sidste graviditetsfase.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *