5 idéer til weekendhygge med dit barn

I weekenderne er der masser af tid til hygge. Det er her, du har mulighed for at bruge den vigtige kvalitetstid med dit barn. Weekenden behøver ikke være en dyr fornøjelse for at være hyggelig – og derfor får du her 5 idéer til aktiviteter, hvor du ikke behøver have pungen op af lommen. Det er ganske gratis – men I bliver rig på oplevelser sammen.

1. Lav guf i køkkenet

Børn elsker at blive inddraget i madlavningen – særligt når der er søde sager på programmet. Hop derfor i forklæderne og lav gerne hjemmelavede lækkerier med en silikonemåtte til bolsjer, eller kreer saftige muffins med sød frosting på toppen. Der er rig mulighed for at være kreativ med stærke farver og fint pynt.

2. Få frisk luft i naturen

Det er både givende for dig og dit barn at komme ud i naturen og den friske luft. Tag en tur til stranden og gå på opdagelse blandt de mange sten og konkylier i sandet, eller gå en tur i skoven, og find kogler eller kastanjer. Uanset hvilken naturoplevelse I vælger, vil det give jer ro, fordi I bare kan gå i jeres eget tempo og nyde naturens unikke atmosfære.

3. Hold filmhygge i stuen

Elsker dit barn Disneys eventyrlige universer? Hvorfor så ikke holde filmhygge i stuen. Sæt jer med en varm kop kakao med skumfiduser og en friskbagt bolle til, og nyd, at I ikke skal koncentrere jer om andet end filmen. Gør det hyggeligt med masser af puder og tæpper i sofaen – så er der dømt vaskeægte filmhygge.

4. Vær kreativ med perler og farver

Det er godt for dit barn at udfordre sine kreative sider. Sæt jer derfor sammen og lav perleplader, eller mal med vandfarve. I kan også sammen lave en scrapbog ved at klippe og klistre den sammen til jeres helt eget udtryk. Det er kun fantasien, der sætter grænser for jeres kreativitet.

5. Læs en god bog

Giv jer god tid til at sætte jer under et lunt tæppe, så du kan læse højt for dit barn. Dit barn vil med garanti elske at leve sig ind i historien og have dig helt for sig selv i en stund. Højtlæsning er ikke bare hyggelig, det er også en god måde for dit barn at udvikle sine sprogkundskaber og ordforråd på. Og på den måde er det derfor en weekendaktivitet, der er givet godt ud her og nu, men også på læmgere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *