5 tips til indretning af børneværelset

Venter du en lille ny, kribler det sikkert i dig for at få indrettet et hyggeligt børneværelse. Her får du 5 tips til, hvordan du får skabt et hyggeligt og børnevenligt rum, som både du og den lille vil elske at befinde jer i.

1. Placer en fin børneseng

Noget af det første, som du sikkert gerne vil have styr på, er en børneseng. Skal dit barn i en arvesag, som du eller farmand har ligget i i tidernes morgen? Eller vil du gerne ud at købe en ny børneseng? Der findes mange fine børnesenge i dag, og vælger du eksempelvis en Sebra seng, der ligner den ikoniske junoseng på en prik, får du en seng, der vokser med dit barn.

Du kan både bruge den som vugge og som juniorseng – og den bliver ved at være lige så dekorativ på børneværelset, uanset om dit barn er spæd eller runder de 5 år.

2. Sørg for en hyggelig belysning

Intet børneværelse uden lamper. Husk at vælge lamper og pærer, der udsender et varmt og behageligt lys. Det er hverken rart for dine eller for barnets sarte øjne, hvis du har et for hidsigt lys på værelset. Hav gerne både en lampe til at hænge i loftet, en ved sengen og eventuelt en i vinduet.

Lamper hygger enormt meget og er med til at skabe atmosfære på børneværelset – og så er de enormt praktiske at have i nærheden, når du skal ind at amme eller skifte ble på børneværelset midt om natten.

3. Vælg en praktisk puslekommode

Selvom du måske allerede har installeret et puslebord på badeværelset, kan du også med fordel placere et på børneværelset. Det er med til at gøre de mange bleskift til en hyggelig ting, at det foregår på børneværelset, hvor den lille er meget tryg. Indretter du dig med en puslekommode, kan du også få plads til babytøjet og andet, som du gerne vil have gemt væk i en skuffe eller bag en låge.

4. Leg med farverne

Intet børneværelse uden masser af glade farver! Udnyt, at du kan få lov til at lege med farverne, når du skal indrette et børneværelse. Alle de sorte, hvide og grå ting kan du gemme til de andre voksen-rum, og så kan du gøre en masse ud af farverne hos den lille. Farver skaber glæde og liv – og masser af atmosfære på børneværelset.

5. Stimuler dit barns sanser – men overdriv det ikke

Det er rigtig fint at hænge en sød uro over puslebordet og måske også et over børnesengen. Men husk på, at det lille barn har masser af stimuli at forholde sig til, efter det er kommet til verden, så der behøver ikke konstant at være musik og støjende legetøj omkring barnet. Lidt, men godt, er en god ting at have in mente – og tænk hele tiden på genkendelighed, da det skaber en dejlig tryghed hos det lille barn.

Rigtig god fornøjelse med at indrette et hyggeligt børneværelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *